Очакван бум на пазара съюзи EMC и Солитрон

Пазарът на сторидж системи у нас е във възход, а очакваното развитие ще бъде с още по-бързи темпове, прогнозираха днес представители на българския ИТ бизнес. Предстои бум в сегмента, който вече се усеща и извън столицата, заяви Константин Стоилов, директор на ЕМС България.

Световният лидер в решенията за информационна инфраструктура предприе изпреварващ ход, в опит да заеме 75% от комерсиалния сторидж пазар у нас. Компанията ще разчита на партньорство с дистрибутора Солитрон (с приходи за миналата година от над 51 млн. евро), за да разшири пазарния си дял извън корпоративния сектор.
Западни мениджъри са изненадани от бързината, с която ИТ компании от България и региона постигат сериозни приходи, в рамките само на няколко месеца, от бизнес със сторидж продукти. Това заяви Артур Боровски от ЕМС, коментирайки обнадеждаващите резултати от партньорската програма на производителя.
“Пазарът се развива лавинообразно. Налице са предпоставки за успешно реализиране на решенията на EMC, което ще ни позволи да развием бизнеса на Солитрон за ИТ решения с добавена стойност”, каза Георги Апостолов, директор на Солитрон.
Дистрибуторът ще предложи продукти на склад, консултации, обучение и маркетинг на системните интегратори, внедряващи EMC решения. Компанията ще им осигури и финансова подкрепа в проектите. Солитрон ще разшири портфолиото си с дискови системи за съхранение от нисък и среден клас, софтуер за репликация и защита на информацията.
„Няма да бъдем конкурент на нашите партньори, а техен събконтрактор”, добави Апостолов. 
Бумът на пазара за сторидж в световен мащаб е обусловен и от новите продукти за виртуализация на лидера в тази област VMware.
“Компаниите започват да прехвърлят своите бизнес системи на VMware среда и се замислят за консолидиране на сторидж решенията. Точно тук можем да им предложим подходящите решения от нисък и среден клас”, заяви Константин Стоилов.
На пазара у нас Солитрон ще предложи модулните технологии на EMC – Celerra NX4 и Clariion CX 4. Производителят набляга на тяхната висока гъвкавост и надеждност, както и на способността им да подобряват възвращаемостта на инвестициите в ИТ.

Коментар