Студенти ще учат по програма на Microsoft

Софийският университет „Св. Климент Охридски” се присъедини към глобалната академична програма на Microsoft. Студентите ще се обучават за работа със системи за управление на бизнес процеси – ERP и CRM, стана ясно днес при подписване на лицензионното споразумение.
СУ е първият български университет, член на глобалната програма Microsoft Dynamics Academy Alliance. С присъединяването си към нея, учебното заведение безплатно лицензиран достъп до новите технологии на Microsoft в областта на бизнес решенията на стойност над 50 000 долара за образователни цели.
ERP (Enterprise Resource Planning) и CRM (Customer Relationship Management) ще се изучават в няколко факултета – Стопански, Факултет по математика и информатика, Геолого-географски и Философски. Общо по програмите ще се обучават над 2000 студента годишно.
“Студентите на Софийския университет са най-добрите бъдещи клиенти и ползватели на продуктите на Microsoft. С помощта на софтуера, предоставен от Microsoft, повече от две хиляди студента годишно ще бъдат в крак с най-съвременните управленски решения и надяваме се ще изиграят съществена роля в по-нататъшното модернизиране на управлението на човешките ресурси у нас”, каза Иван Илчев, ректор на СУ “Св. Климент Охридски”.
В момента специалистите по внедряване на тези решения са едни от най-търсените, но за съжаление нито един ВУЗ не е предлагал подобно обучение, коментира Огнян Киряков, генерален директор на Microsoft България. Той очаква програмата да окаже положителен ефект върху българския бизнес, тъй като на пазара ще има подготвени и мотивирани специалисти, способни да приложат съвременните технологии за успешно функциониране на компаниите, превръщайки ги в конкурентоспособни партньори на европейския и световен пазар.
Софтуерните решения за бизнеса, които ще бъдат предоставени на СУ „Климент Охридски”, са: Microsoft Dynamics NAV – интегрирано софтуерно решение, предназначено за управление на специфични бизнес процеси в предприятията – производство, дистрибуция, услуги; Microsoft Dynamics AX – решение, чрез което се управляват сложни производствени процеси в по-големи и международни организации; и Microsoft CRM – решение за управление на взаимоотношенията с клиентите.
Програмата на Microsoft е отворена за всички образователни институции от системата на висшето образование, които предлагат икономически или технически дисциплини, уточниха от българския офис на софтуерната корпорация.

Коментар