Софтуерно инженерство ще учат във Варна

Започна записването за магистърската програма по софтуерно инженерство на Варненския Свободен Университет и Сирма Груп. Студентите, желаещи да се обучават по програмата, имат срок до 1 ноември да се запишат, като тогава ще е и първият учебен ден.

Учебното съдържание е продължение на знанията, придобити от студентите в бакалавърския курс, предлаган от техническите университети във Варна, София, Габрово и Русе, уточниха от Сирма.

Специално внимание е обърнато на изграждането на умения за управление на ИТ проекти, което досега не е застъпено в програмата на нито един от българските университети, посочиха от компанията.

Завършилите програмата ще могат да започнат веднага работа на най-високите нива в ИТ бизнеса, като за целта в изучаваните дисциплини са застъпени актуалните в момента ИТ и уеб технологии.

Учебният план на магистърската програма отговаря на най-добрите международни практики. Студентите ще имат възможност да изучават последните новости от технологиите за управление на процесите за създаване на програмни продукти, а също и практически да демонстрират придобитите умения чрез пряко участие в реални проекти на Сирма Груп.

Коментари по темата: „Софтуерно инженерство ще учат във Варна”

добавете коментар...

  1. c

    ако не се лъжа гениалната система за детски градини в София беше дело на Сирма 🙂

Коментар