Microsoft продължава да изгражда платформа за плащания със SWIFT

Microsoft даде нов пример за своя ангажимент в платформите за плащания, предназначена за клиенти, които използват нейната технология. Софтуерната корпорация сключи споразумение с Обществото за световни междубанкови финансови телекомуникации SWIFT.
Новото партньорство стана факт на тазгодишната конференция на най-големите фирми в областта на финансовите услуги – Sibos 2008.
Основната цел е да се изведе на по-високо ниво имплементацията SWIFTNet на технологията на Microsoft и да се осигури възходящо развитие на платформите за обмен на финансова информация за многобройните потребители на SWIFT.
В тази връзка компанията от Редмънд отбеляза, че Microsoft BizTalk Server 2009 ще включва  BizTalk Accelerator за SWIFT, който идва със SWIFTReady Financial EAI Label за 2008.
BizTalk Server предлага на своите 8200 клиенти от целия свят нещо повече от решение за корпоративна свързаност, а и успява да събере отделни хетерогенни системи в една екосистема от решения за плащания.
За целта Microsoft продължава да си сътрудничи с големите в бранша, сред които SWIFT, CashFac, DATALOG, Decillion, EastNets, Expertus, Fiserv NetEconomy, Nimbus, SAGA, SMA Financial, SunGard и XSP.

Коментар