Tech Data приключи сделка с Avnet за $2,6 млрд.

Tech Data значително разширява бизнеса си с дистрибуция на решения с добавена стойност

Tech Data Corp. приключи процеса по придобиване на бизнеса за технологични решения на Avnet, Inc. Сделката формира ИТ дистрибутор на широк спектър от решения – от дейта центъра до домовете на хората.

Комбинираната компания ще има по-голямо и по-балансирано географско присъствие, включително в региона на Азия и Тихоокеания, който е нов за Tech Data. Компанията оперира в 40 страни, с 14 000 служители, които обслужват 115 000 клиента в над 100 държави.

В резултат на придобиването, Tech Data значително разширява бизнеса си с дистрибуция на решения с добавена стойност. Компанията ще помага на партньорите си да внедряват технологии от следващо поколение, прибавяйки допълнителни умения.

Начело на TechData е главният изпълнителен директор Боб Дутковски, според когото „новата компания е идеално позиционирана в епицентъра на ИТ екосистемата“.

Стойността на сделката възлиза на близо 2,6 милиарда щатски долара, от които 2,4 млрд. ще бъдат платени в брой, а останалите в акции. Tech Data очаква да постигне годишни икономии на разходи от приблизително 100 милиона щатски долара в рамките на 24 месеца.

Коментар