Студенти от Свищов ще се обучат по ERP системи

ERP системата често е най-мащабното софтуерно решение, работещо в една компания, и управлява в цялост всички процеси и ресурси в нея

Образователната институция ERP Academy ще проведе на 22 март безплатна лекция за студентите от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов с интереси в сферата на бизнес софтуера и информационните технологии.

По темата „Post-ERP Era!“ ще говори Димитър Димитров – хоноруван преподавател в магистратурата „Бизнес анализ и ERP решения“, търговски директор на една от най-развитите български компании за бизнес софтуер – ERP.BG и специалист с дългогодишна практика в сферата.

В рамките на лекцията студентите ще се запознаят с ERP (Enterprise Resource Planning) системите като централен елемент от всяка съвременна корпоративна инфраструктура, който обхваща всички аспекти от продажбата, внедряването и развитието на този тип софтуерни системи, със силен акцент върху принципите, организацията и методологията.

ERP системата обединява всички останали ИТ компоненти в една компания, вкл. телекомуникационните решения, CRM (Customer Relationship Management) системата, онлайн магазина и други. Тя заема централно място при дефинирането и управлението на бизнес процесите, управлението на корпоративните ресурси, доставките, продажбите, маркетинговите кампании, финансите и счетоводството, както и човешките ресурси. Тя е своеобразен връх на пирамидата и няма нужда от ъпгрейдване до по-висок клас софтуер.

ERP системата често е най-мащабното софтуерно решение, работещо в една компания, и управлява в цялост всички процеси и ресурси в нея. Тя позволява случващото се във всеки един отдел да генерира автоматично различни събития в останалите подразделения.

Например, при извършване на покупка в магазина на една компания в София, това води до създаването на съответните документи в счетоводния отдел, както и до генерирането на поръчка във фабриката в Пловдив. Този централизиран подход променя изцяло функционирането на една компания, повишавайки нейната ефективност и спестявайки значителни средства и ресурси.

ERP Academy, като иновативен проект на фирми от ERP бранша, добавя стойност в образованието. Академията създаде първата в България магистърска програма по бизнес софтуер „Бизнес анализ и ERP решения“ и организира безплатни лекции в университети в цялата страна.

Целта на организацията е да обучи кадри за ERP бранша, давайки на студентите реални практически знания. Партньори в нея са водещи български и световни компании, както и експерти от областта, които подпомагат подготовката и обучението на студентите.

Коментар