Хакатон развива ИТ общността в Бургас

Хакатон ще стимулира прилагането на съвременните технологии в Бургас

Тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти ще се проведе в Бургас на 24 март. Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да предложат концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Темата на хакатона е „Създаване на софтуерни приложения за околната среда на град Бургас“, а амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града, съобщиха от софтуерната компания ERP.BG, която подкрепя инициативата.

След като избере една от най-добрите разработки, ERP.BG ще даде възможност за включването й в продуктовия каталог на EnterpriseOne – една от първите у нас ERP платформи със собствен интерфейс за създаване на приложения от външни разработчици.

Хакатонът ще има важен принос за развитие на ИТ общността в Бургас, изтъкнаха организаторите. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения и продължават работа по проектите след приключване на събитието.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Допустими участници са екипи от най-малко двама души, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително е поне един човек от екипа да има познания по програмиране, без значение нивото и опита в областта на софтуерни разработки.

За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта, оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани от организаторите, а общият награден фонд е на стойност над 2 000 лв.

Коментар