Официална позиция на Хюлет-Пакард във връзка с твърденията на Илия Божинов

Във връзка с появилите се в средствата за масово осведомяване твърдения от страна на г-н Илия Божинов – член на на Висшия съвет на БСП, засягащи пряко компанията Хюлет-Пакард, искаме официално да заявим:
Изразяваме дълбокото си недоумение и възмущение от спекулациите на г-н Илия Божинов и опитите да интерпретира в корупционен контекст инвестицията на компанията Хюлет-Пакард за изграждане на Глобален център за ИТ услуги в България.
Изграждането на центъра е инвестиция с голяма обществена и икономическа значимост за България, която утвърждава авторитета на държавата ни и създава професионална алтернатива по водещи международни стандарти за българските професионалисти в ИТ сектора.
Бихме искали да подчертаем, че преговорите с българското правителство по условията на държавна подкрепа за обучение на ИТ специалисти все още не са финализирани.
Категорично не сме съгласни името на Хюлет-Пакард и значимостта на тази инвестиция да стават залог на политически противоборства. В случай, че тези спекулации продължат, ще бъдем принудени да защитим името си в съда.

Коментар