Samsung работи по 6-нанометров процес

Samsung работи по усвояване на по-тънки технологични процеси за чипове

Корейският производител на електроника Samsung работи усилено по два нови технологични процеса, съответно 8 и 6 нанометра. Подробности за тях компанията ще разкрие през май.

По-рано този месец стана ясно, че Samsung ще инвестира близо 7 млрд. долара в разширяване на своето 10-нанометрово производство на чипове и изграждане на мощности за 7 нанометра. Оборудването за 10-нм линия вече е поръчано и ще влезе в експлоатация през второто тримесечие.

В момента Samsung произвежда собствени SoC за мобилни устройства по 10-нанометров процес – това са чиповете Exynos 9 Series (8895) и Qualcomm Snapdragon 835. Тази седмица компанията потвърди, че производството по 10-нм процес върви по планирания график.

Samsung вече е доставил над 70 хиляди силициеви пластини, изготвени по 10-нанометров процес LPE (Low Power Early) от първо поколение. Освен това компанията работи по усвояване на 8- и 6-нанометрови технологични процеси.

С новите технологии за чипове Samsung ще отговори на нарастващите потребности на клиентите – производители на устройства, при това с високо ниво на производителност и на конкурента цена, посочват от компанията. Подробности за 8- и 6-нм процеси ще бъдат разкрити на 24 май по време на Samsung Foundry Forum.

Коментари по темата: „Samsung работи по 6-нанометров процес”

добавете коментар...

  1. Станислав

    Тоест ще имат 8, 7 и 6 нанометрово производство ? Пълен абсурд.

Коментар