Sony α7s засне движението на МКС около Луната

Фотоапаратът α7s на Sony засне движението на Международната космическа станция (МКС) около Луната при скорост 28,000 км/ч, съобщиха от японската компания.

На 4 февруари 2017 г. любителят-астроном Тиери Лего е заснел филм със своя фотоапарат Sony α7s, който показва как МКС преминава през средата на Луната в първа четвърт. Лего прави снимките от Южна Франция, близо до Руен – родния град на френския астронавт и настоящ обитател на МКС Тома Песке.

Резолюцията на видеото е впечатляваща и ясно показва огромните кратери и внушителните планински масиви на Луната – гледка, обикновено достъпна само за обитателите на МКС. Основните модули и големите слънчеви панели на МКС се различават отчетливо при гледане на видеото на по-бавна скорост, въпреки че тя се движи с приблизително 28,000 км/ч.

Sony α7s е проектиран да предложи творчески възможности за фотографите и видеооператорите, особено при снимки в условия на ниска осветеност. С ултра високата си ISO чувствителност, минимален шум и 4K качество на изображението (3840×2160 пиксела), фотоапаратите α7s / α7s II се явяват идеални средства за астрономите, които изследват и проследяват тайните на космоса.

Коментари по темата: „Sony α7s засне движението на МКС около Луната”

добавете коментар...

  1. ха

    За телескопа дори не се и споменава в самата статия… Направо нямам думи да коментирам.

  2. :о)

    По-смешна статия скоро не бях чел 🙂
    Те хората в предните коментари са си го написали.

    Апарата е заснел само косъмчетата на скортума му 🙂
    Без телескопа де.

    Малко като в оня виц – кон за два лева, кон за два лева ама върви и с кокошка 200лв 🙂

  3. мир

    Нито Сонито, нито обектива му, нито фотографа са важни, а телескопа Celestron c14 edge hd за 6000$ и LOSMANDY HGM TITAN mount за още 6000$

  4. Станислав

    Малко прилича на платена новина но едвали oт ПР-а на Сони са толкова тъпи.

  5. бемтижурналистиката

    Що за статия?
    1-во, фотоапарата е инстумент и сам нищо не е заснел, а ФОТОГРАФА е занаснел МКС с помоща на фотоапарат.
    2-ро, от кога МКС се движи около луната?
    3-то, като се юрнат сега ‘ората да си купуват въпросното Сони, ще установят, че всъщност, ОБЕКТИВА е важен, а не колко му е ИСО-то за подобна снимка.

Коментар