Ecdream EC-V26 – моноблок РС с хоризонтален екран

Ecdream EC-V26 се отличава с хоризонтално разположен 8-инчов екран

Рядко може да срещнете на пазара настолен компютър с хоризонтално разположен екран. Подобни устройства са таблетите, но те обикновено не са пълнофункционални компютри.

Ecdream EC-V26 е моноблок с хоризонтален сензорен екран, определян като мини РС за използване, например, с телевизор. Това е един от няколко подобни модела, които производителят предлога, с различни процесори и обем на паметта.

В основата на Ecdream EC-V26 е Apollo Lake чипсет на Intel с двуядрен или четириядрен процесор с тактова честота до 2,6GHz, допълнен от 2GB оперативна памет тип DDR3, с възможност за разширение до 8GB.

Вграденият сторидж е модул флаш памет eMMC с капацитет 32, 64 или 128 GB, която може да се допълни с SSD диск с интерфейс M.2. Нищо впечатляващо в характеристиките дотук. Този компютър се отличава преди всичко с разположението на екрана си, което е хоризонтално. Самият IPS дисплей е напълно обикновен – с диагонал осем инча и резолюция 1280х800 пиксела.

За разлика от таблетите, Ecdream EC-V26 предлага широк набор от портове

Ecdream EC-V26 разполага с порт Gigabit Ethernet и безжичен модул Wi-Fi 802.11n или двубандов 802.11ac, както и с видеоизход VGA в допълнение към HDMI 1.4b за свързване към външен монитор или телевизор. Вградени са също говорител и поддръжка на микрофон.

Предвидени са още два порта USB 3.0, два USB 2.0 и един USB Type-C. Подобно на таблетите, Ecdream EC-V26 има предна камера с резолюция 2 мегапиксела и може да работи автономно, благодарение на вградената батерия с капацитет от 4000 до 10000 мАч.

Производителят набляга на сценариите на употреба на мини компютъра в конфигурация с телевизор и под управление както на Windows 10, така и на Ubuntu. Това необикновено устройство може да се ползва като РС, таблет или ТВ приставка с удобно сензорно управление.

Коментар