Смартфонът Apollo X ще работи като РС

Apollo X скоро ще предложи дестоп изживяване на Android потребителите

С нарастващата мощ на хардера в смартфоните е въпрос на време тези устройства да започнат да се ползват като персонални компютри, заявиха от Vernee – млада компания от Китай, която настъпва на смартфон пазара.

Vernee формира тясно партньорство с разработчика на софтуера OXI, който придава десктоп вид на Android, за да интегрира приложението в своите смартфони от висок клас като Apollo X, съобщиха от компанията.

OXI позволява използване на смартфона или таблета по обичайния за мобилно устройство начин, само че приложенията се изпълняват на пълен екран. В допълнение, потребителят може да активира режим с много прозорци, в който Android изглежда като десктоп операционна система.

Android като десктоп среда е новото предизвикателство за смартфон индустрията

Нещо повече, OXI поддържа мултипрозоречния режим на външен дисплей, докато мобилното устройство остава в режим на пълен екран. Така потребителят може да продължи да използва смартфона си като телефон, като едновременно с това устройството захранва втори, десктоп екран.

Технологията наподобява Microsoft Continuum за смартфони, само че работи на Android – най-популярната мобилна платформа, уточниха от Vernee. Компанията, която е от една година на пазара, все още не е обявила кога ще пусне официално OXI в своите смартфони.

Коментар