Червен iPhone 7 подпомага борбата срещу СПИН

Два нови смартфона на Apple в червен цвят излизат в рамките на инициатива за борба срещу СПИН

Apple обяви днес червени версии на своите смартфони iPhone 7 и iPhone 7 Plus, в рамките на инициатива в борбата срещу синдрома на придобитата имунна недостатъчност. Както е известно, компанията е един от най-големите спонсори на Глобалния фонд за борба срещу СПИН.

В чест на 10-годишното партньорство между Apple и организаторите на инициативата RED, компанията пусна моделите iPhone 7 (PRODUCT)RED Special Edition и iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition. Те се отличават от оригиналните модели единствено по цвета – той е червен и символизира приноса на потребителите в борбата срещу СПИН.

И двата модела ще се предлагат във версии с вградени флаш-базирани памети по 128 или 256 GB. Поръчките на RED устройствата ще започнат на 24 март, а доставките – към края на месеца.

Поръчките ще RED устройствата ще започнат на 24 март, а доставките – към края на месеца

За десетте години партньорство с фонда, Apple е финансирала инициативата със 130 млн. долара от общо $465 млн., постъпили от продажби на електроника с маркировка RED. Инициативата помага на хората в най-бедните райони по света да получат антиретровирусни лекарства.

Коментари по темата: „Червен iPhone 7 подпомага борбата срещу СПИН”

добавете коментар...

  1. ха

    Надявам се скоро и производителят на коли Ферари да подкрепи акцията и да пусне на пазара червени ферарита.

Коментар