Перси лансира единствена по рода си SAN система

Фамилията от SAN устройства на QSAN включва първата в света 2U система с 26 гнезда за устройства и малък форм фактор – XS3226

Системният интегратор Перси предложи на пазара у нас първата по рода SAN система XCubeSAN XS3226. Тя е разработена от компанията QSAN Technology, чийто продукти Перси дистрибутира ексклузивно в България.

Серията XS3200 е най-усъвършенстваният продукт на QSAN до момента, който стъпва на последно поколение хардуер и нова операционна система SANOS 4.0. Решението за съхранение на данни е достъпно в широк набор от формати и с възможности за връзка, всички от които са напълно модулни и предлагат резервиране.

Фамилията от SAN устройства включва първата в света 2U система с 26 гнезда за устройства и малък форм фактор (SSD) – XS3226. Тя се предлага във версии с два активни контролера или единичен контролер, който подлежи на ъпгрейд, съобщиха от Перси.

XS3200 се отличава със забележителна гъвкавост с вградените 10Gb портове и допълнителни 16Gb Fibre Channel и 10Gb iSCSI (SFP+ & RJ45) опции. Моделът поддържа хибридни интерфейси, т.е. използване на две от предлаганите опции за връзка в едно шаси.

Новата операционна система SANOS 4.0 има опростен потребителски интерфейс, който лесно се интегрира към всякаква инфраструктура. SANOS 4.0 предлага много функции с добавена стойност, една от които е технологията за SSD кеширане QCache 2.0. Това е базиран на дискови набори кеш за четене/запис, който позволява използване на до 32TB SSD кеш за до 4 масива за съхранение. По този начин общият размер на SSD кеша може да достигне внушителните 128TB.

QSAN XS3200 достига производителност 12 000 MB/s при последователно четене и 8000 MB/s при последователен запис. При използване на SAS SSD устройства, XS3200 може да постигне 1,1 милиона последователни IOPS.

Капацитетът за съхранение на XCubeSAN XS3200 може да бъде увеличен чрез свързване на 12Gb SAS разширителни модули XCubeDAS XD5300. Максималният поддържан брой допълнителни устройства е 10, което позволява изграждане на масив с до 286 диска.

Фамилията XS3200 е създадена да работи с най-популярните операционни системи и може да бъде използвана за изграждане на центрове за данни, архивиране, мащабно видеонаблюдение, стрийминг и редактиране на видео. Цената на решението за съхранение на данни започва от $7499.

Коментар