IBM и Red Hat ще си партнират в OpenStack

IBM и Red Hat ще работят съвместно по внедряването на хибридни облаци

Американският ИТ гигант IBM обяви партньорство с Linux компанията Red Hat, целта на което e да улесни клиентите в прехода към хибридни облачни среди на база OpenStack.

Съгласно споразумението, IBM получава статут Red Hat Certified Cloud and Service Provider и ще доставя услуги по внедряване на Red Hat OpenStack Platform и Red Hat Ceph Storage на платформа IBM Private Cloud.

Двете компании ще предлагат хибридна клауд инфраструктура, която позволява ефективно пускане на облачни приложения с използване на приложните програмни интерфейси (API) на OpenStack.

Партньорството предполага също, че за IBM Cloud ще действа програмата Red Hat Cloud Access – чрез нея клиентите ще пренасят неизползвани абонаменти за Red Hat Enterprise Linux от своите дейта центрове в общодостъпен облак в глобалната мрежа на IBM Cloud Data Centers.

Освен това IBM и Red Hat ще работят съвместно в областта на маркетинга и продажбите на нови продукти и услуги за частни облачни услуги, вкл. за миграция на натоварване, аварийно възстановяване, мащабиране на изчислителни мощности и консолидация на центрове за данни.

Коментар