Водещите Counter Strike отбори у нас ще се срещнат на турнира MD Guns

Националният Counter Strike турнир MD Guns ще събере през седмицата най-добрите български отбори в тази гейм дисциплина, сред които националните шампиони от iNNERFiRE и претендентите Gran Turismo (GT) и Above The Rest (ATR). Събитието ще се проведе на 21 септември (неделя) в столичния Интернет клуб Toxx (ул. Ангел Кънчев, N1, до Escape ) и е отворено за всички български отбори. Организатор на турнира е спортен клуб за електронни спортове MD Games.
Наградният фонд на събитието вече надхвърли 1700 лв., включително парични награди на стойност 1000 лв. и предметни награди за повече от 700 лв. Златен спонсор на националния турнир е компания The Net, а Генерални спонсори са разработчикът на висококачествени компютърни аксесоари Logitech, Интернет доставчикът Speedy Net и веригата магазини за младежки облекла и спортни стоки Sportmania. Спонсори на събитието са още компанията за хостинг услуги Суперхостинг.БГ и виртуалният свят woonetwork.bg.
Кои са фаворитите:
iNNERFiRE е най-титулуваният български Counter Strike отбор, който до преди броени месеци играеше под името Mania. Тимът се класира на първо място в миналогодишното национално първенство EPS България Сезон II 2008 и спечели тазгодишните WCG квалификации. „За спортен клуб iNNERFiRE ще е голяма чест да вземе участие в първото издание на MD Guns. Ние смятаме, че организирането на подобни турнири допринася за развитието на родния гейминг и няма как да не отбележим нашето дълбоко уважение към всеки, стремящ се да помогне в тази насока“ – заяви Мартин Герчев от iNNERFiRE.
Отборът Gran Turismo е създаден през декември 2006 г. на турнира Doom Reloaded 1 във Варна, където момчетата успяват да победят с лекота някои от фаворитите. От тогава до днес отборът се развива изключително бързо, класирайки се последователно на първо и второ място в последните две издания на EPS. Новината при Gran Turismo е, че от миналия месец тимът е част от спортен клуб за електронни спортове MD Games, а от една седмица насам е и с обновен състав. Въпросът, който си задават всички в родните гейминг среди е: “Ще успее ли Gran Turismo отново да победи фаворита iNNERFiRE?”. Очаквайте изненади!
Награда за най-добър дебют
Освен, че ще събере голямата тройка на българския Counter Strike – iNNERFiRE, Gran Turismo (GT) и Above The Rest, турнирът MD Guns ще акцентира и върху участието на новосъздадени отбори. В рамките на събитието ще бъде дадена награда за най-добър отбор дебютант, която включва купа за дебютиращ отбор, парична награда от 100 лв. и предметни награди от фирмите Logitech и Суперхостинг.БГ. „Надяваме се по този начин да стимулираме създаването на повече нови Counter Strike отбори и увеличаване популярността на тази дисциплина и на електронния спорт като цяло“ – заяви Стефан Падалски, председател на Управителния съвет на Спортен клуб MD Games.

Коментар