И телефонната палата затанцува със Sofia Dance Week

БТК ГРУП покри Телефонната палата с графити, като част от кампанията за популяризиране на първия международен фестивал за съвременен танц в България Sofia Dance Week. Популярният графити артист Nastera, известен още като Насимо, нарисува графити версия на танцуващите софийски статуи от рекламната кампания на фестивала и превърна емблематичната сграда на БТК ГРУП в софийски вариант на лондонската галерия Тейт Модърн. Графитите ще останат на фасадата на сградата до края на фестивала на 29 септември.
„Като социално-отговорна компания, БТК ГРУП подпомага развитието на културата и подкрепя стойностни проекти, които дават възможност на все повече хора в България да се докоснат до световно значимото изкуство. Застанахме зад този проект заради уникалността му и факта, че за първи път българската публика има възможност да гледа съвременен танцов театър – изкуство, което се радва на изключителна популярност по света”, коментира Симона Чаръкчиева, Директор PR и корпоративни комуникации на БТК ГРУП. „И тъй като идеята на Sofia Dance Week е да промени града, ние решихме да дадем своя принос като променим облика на една от най-старите и емблематични софийски сгради”, добавя още тя.
През последните 2 години БТК ГРУП участва в реализирането на над 200 проекта в областта на културата и спорта, сред които някои от най-популярните музикални спектакли като концерта на Риана в София, който събра над 40 000 на площад „Батенберг”, концертите на Джордж Майкъл, Депеш Мод, INXS, фестивала за денс музика SЕЕMЕ, Дуелът на титаните, множество театрални проекти и много други.
Sofia Dance Week ще се проведе от 22 до 29 септември на сцените на Народния театър, театър София, Зала 1 на НДК и Сфумато. Жителите и гостите на столицата ще имат възможността да видят култови танцови трупи от Франция, Белгия, Турция, Италия и България, които представят работата си с голям успех на всички значими танцови фестивали в света. Организатор на проекта е Списание 1, а генерален партньор – БТК ГРУП.

Коментар