Стъклото навлиза в топ смартфоните

Производителите на премиум смартфони все по-често ще избират стъклото пред метала

Все повече смартфони от висок клас ще използват стъкло или керамика. Тенденцията към замяна на метала в корпусите ще проличи ясно тази година, пише Gizmochina.com.

Неотдавна основният китайски производител на керамика Changying Precision получи инвестиция в размер на 1,27 млрд. долара за разширение на производството и подобряване на технологичния процес. Очаква се в близко време все повече компании да започнат да използват керамика в материалите за корпуси на своите смартфони.

В последните две години много производители на смартфони преминаха от пластмаса към метал дори в бюджетните модели. Според китайски анализатори, през настоящата година разработчиците на премиум смартфони все по-често ще прибягват до стъкло или керамика за сметка на метала.

Прогнозата се базира на източници от веригите за доставки на компоненти, които съобщават за значителен ръст в производството на защитни стъклени панели 2.5D и 3D. Твърди се, че търсенето на стъклени панели през първото полугодие превишава предлагането.

В потвърждение на тази тенденция, Xiaomi подготвя версии със стъклен и керамичен корпус на бъдещия си флагман Mi6. Очаква се също така iPhone 8 на Apple да предложи стъклено покритие на задния панел.

Коментар