Cisco купува доставчик на софтуер с отворен код

Cisco реши да купи Jabber – фирма за моментални съобщения, която работи с отворен код. Мрежовият гигант планира да използва софтуера за съобщения на Jabber заедно със своите пакети WebEx Connect и Unified Communications, съобщи vnunet.com.
Базирана в Денвър, Колорадо, Jabber е специализирана в разработката на софтуер за корпоративен обмен на съобщения. Нейните решения поддържат продукти като AOL AIM, Microsoft Office Communications Server, IBM Sametime и софтуера за моментални съобщения на Google и Yahoo.
До успешното реализиране на сделката, Jabber ще продължи да функционира с настоящия си офис като член на групата от софтуерни партньори на Cisco. От мрежовия гигант очакват адаптивността на Jabber да увеличи привлекателността на набора им от инструменти за колаборация.
"С поглъщането на Jabber, ще можем да разширим обсега на предлаганата в момента от нас услуга за моментни съобщения и да разширим възможностите на нашата платформа за споделяне и обмен на информация", заяви Дъг Денелюн, старши вицепрезидент на групата за колаборация в Cisco.
"Намерението ни е да наложим стандарт за вътрешна съвместимост в технологиите за колаборация", допълни Денелюн.
Условията на сделката не бяха оповестени. Компанията се надява да финализира покупката до края на януари следващата година.

Коментар