Adata XPG SD700X – нов външен SSD за геймъри

XPG SD700X има стилна, но едновременно с това здрава конструкция

Adata пусна на пазара нов външен SSD диск XPG SD700X. Устройството идва с IEC IP68 стандарт за водо- и прахоустойчивост и висока степен на защита от удари.

3D TLC NAND дискът ще се предлага в конфигурации от 256GB, 512GB и 1TB. Дискът може да се използва с Windows, Xbox One, PS4 и Android, а свързването му става посредством USB 3.1. Скоростта за четене и запис на устройството е 440MB/s, което надвишава над четири пъти скоростта на стандартен външен хард диск.

Adata SD700X е базиран на модела SD700, който спечели престижното iF отличие за продуктов дизайн. И двата модела разполагат с IEC IP68 защита, като могат да устоят при потапяне във вода до 60 минути на дълбочина до 1,5 м. Дискът има стилна, но едновременно с това здрава конструкция, която гарантира запазване на информацията в случай на заливане, изпускане, прах и удари и отговаря на военния стандарт MIL-STD-810G 516.6.

SD700X запазва информацията в случай на заливане, изпускане, прах и удари

Adata залага на 3D NAND флаш технология, която е по-издръжлива и значително по-бърза от 2D NAND. Тя също така осигурява по-висока плътност (възможност за по-голям сторидж) без необоснован скок в цената. Това позволява на SD700X да предложи до 1TB място за съхранение на дузина игри за PC или конзола в диапазона 30-50GB. Потребителите също така ще могат да изберат и някоя от по-малките версии с капацитет 256GB или 512GB.

Скоростта на четене и запис от 440MB/s в комбинация с DRAM и SLC кеш позволяват на SD700X да постигне над четири пъти по-висока скорост от тази на твърдите дискове. Геймърите ще забележат минимум 20% по-кратко време за зареждане, както и много по-плавен стрийминг. Също така, за разлика от външния HDD сторидж с по-голям капацитет, SD700X работи абсолютно безшумно, не загрява и е много по-устойчив, тъй като няма движещи се части.

Коментар