iPhone 6s е най-продаван смартфон през 2016 г.

Моделът iPhone 6s на Apple се оказа най-продаваният смартфон през 2016 г.

Епълският смартфон iPhone 6s изпревари всички конкуренти по продажби през миналата година, по данни на анализаторската компания IHS Markit, която проследява над 350 модела смартфони.

Apple отново демонстрира, че новите й смартфони съдържат достатъчно иновации, за да стимулират продажбите. Освен това компанията умее да продава старите си модели за дълъг период от време, което се потвърждава от данните за iPhone 6s и 6s Plus, въпреки появата на iPhone 7, който същевременно се наложи като бестселъри през четвъртото тримесечие на 2016 г.

Samsung Galaxy S7 Edge и S7 заемат пета и девета позиция в класацията, превишавайки продажбите на своите предшественици S6 и S6 Edge. Заедно, доставките на S7 и S7 Edge през 2016 г. надвишават с 10 млн. тези на S6 и S6 Edge, сочат данните на IHS Markit.

Изтеглянето от пазара на Galaxy Note 7 сработи в полза на S7 и S7 Edge, които излязоха през март 2016 г. и станаха най-продаваните флагмани на Samsung. Впечатлява също способността на Samsung да управлява продажбите на остарели устройства от премиум клас. Агресивните кампании, включващи доставки заедно с шлемове Gear VR, помогнаха за възхода на S7 и S7 Edge.

Устройствата на Samsung заемат пет места в Топ 10 на най-популярните смартфони през 2016 г. С изключение на S7 и S7 Edge, всички останали модели принадлежат към серия J от среден клас. В сравнение с 2015 г., компанията бележи ръст в доставките на смартфони от среден до нисък клас, благодарение на успешните продажби в развиващите се страни.

Huawei, третият по големина в света производител на смартфони след Apple и Samsung, няма модел с присъствие в Топ 10 на най-продаваните устройства през 2016 г. Там обаче попада друга китайска компания – Oppo, четвърта в света, с ръст от 109%. Тя има по-ограничено портфолио от Huawei и работи на по-малко пазари – около 80% от продажбите й са в Китай.

Коментари по темата: „iPhone 6s е най-продаван смартфон през 2016 г.”

добавете коментар...

 1. Жоро

  нормално…зомбитата едвам дочакаха да намалят със 100лв. предходния зомби телефон и му се нахвърлиха 🙂

 2. бачи кико

  Ем имат пари, плащат за яко реклама и стъкмистика:)

 3. Anonymous

  анализаторската компания IHS Markit,

  Кой е платил да изследват 350 модела ?

Коментар