Braeön е здрав като стомана и приложим като тиксо

Braeön е изработен от полимерна пластмаса, която щом бъде нагрята и оформена, създава здрави връзки на молекулярно ниво

Напоследък бяха анонсирани много обещаващи проекти в областта на материалите, тъй като възможностите за разработка и производство стават все по-достъпни. Braeön e точно такъв проект, започнал своя път като много други – от платформата за финансиране Kickstarter.

Новият материал Braeön е далеч по-достъпен и приложим, в сравнение с много други разработки в платформата. Той е изработен от полимерна пластмаса, която щом бъде нагрята и оформена, създава здрави връзки на молекулярно ниво, в резултат на което материалът може да се прилагана почти навсякъде.

Тайната на Braeön се крие в това, че в необработено състояние представлява мек материал, подобен на панделка. Това го прави лек и лесно преносим, а мекотата позволява да бъде използван за всичко – от дръжки на инструменти до способи за теглене на тежки предмети или дори автомобил.

Braeön може да издържа тежести над тон с лекота, което според създателите му се дължи на сложните полимерни нишки в материала. След успешната Kickstarter кампания се очаква Braeön да влезе в производство и да се предлага на пазара на цени от $20 за 6-метрова ролка и $100 за 46-метрова ролка.

Георги Дуранкиев

Георги Дуранкиев

Коментари по темата: „Braeön е здрав като стомана и приложим като тиксо”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    $20 за 6-метрова ролка

    на снимката – ще вързваш нацепени дърва с 20$

  2. Андрей

    продукта е добре дошъл за потребителите

Коментар