Windows 10 Creators Update излиза на 11 април

Голямото обновление Windows 10 Creators Update ще се доставя на етапи, което означава, че не всички потребители ще го получат по едно и също време

Microsoft потвърди, че обновлението Windows 10 Creators Update ще излезе на 11 април в ритейл канала. В същия ден компанията ще пусне нов ъпдейт на сигурността като част от цикъла Patch Tuesday – регулярния месечен ъпдейт на операционната система.

Windows 10 Creators Update ще се доставя на етапи, което означава, че не всички ще получат обновлението по едно и също време. Някои потребители ще се сдобият с него чрез Windows Update още на 11 април, докато други ще трябва да изчакат по-дълго.

Лошата новина за потребителите на Windows 10 Mobile е, че никой от тях няма да получи обновлението на 11 април, тъй като приоритет за Microsoft са персоналните компютри. Смартфоните ще се обновят до Creators Update (RS2) по-късно, като спецификата все още не е обявена.

Освен през услугата Windows Update, Microsoft ще пусне Creators Update и чрез Windows 10 Update Assistant, като потребителите ще могат да си свалят обновлението оттам дори по-рано. В допълнение, очаква се Microsoft да публикува нови ISO образи, които позволяват инсталиране на операционната система на чисто.

Най-накрая, на 11 април Microsoft ще пусне и нов кумулативен ъпдейт, който включва всички фиксове, разработени от момента на компилиране на RTM версията до датата на публичното й пускане. Това обновление ще се предлага през Windows Update и ще бъде достъпно също за потребителите, които вече са инсталирали Windows 10 Creators Update.

Коментар