Facebook подготвя нов клас ботове

Групови ботове във Facebook ще държат потребителите информирани за новини в реално време като спортни резултати и предложения за е-търговия. Очаква се Facebook да обяви новата функционалност за Messenger по време на конференцията F8.

Представители на Facebook все още не са коментирали официално новината, но за нея съобщава TechCrunch.com, позовавайки се на три анонимни източника, запознати с процеса на разработки в социалната мрежа. По-рано стана известно, че Facebook си партнира с разработчици на чатботове и подготвя голям анонс в тази сфера.

Facebook вече обяви план да отвори своите приложни програмни интерфейси (API), така че външни разработчици да могат да разработят свои групови ботове. Подобна функционалност ще донесе определени ползи и удобства за потребителите.

Така например, Messenger група от футболни фенове може да добави бот в своя поток, който ще докладва за промени в резултати, значими моменти и други събития. Друг групов бот пък може да информира работещи съвместно екипи за доставката на пица в обедната почивка.

Коментар