Progress придоби компания за машинно обучение

Придобивайки DataRPM, Progress следва стратегията си да предостави водеща платформа за когнитивни приложения

Progress погълна компанията DataRPM, специализирана в когнитивната прогнозна поддръжка на пазара за индустриален „интернет на нещата“. Сделката на стойност 30 милиона долара е ключова в стратегията на Progress да предостави водеща платформа за създаване и пускане на когнитивни приложения.

Постоянно увеличаващите се обеми от данни, генерирани от машини и хора, както и бързо навлизащите нови устройства и дигитални допирни точки изискват от организациите да поставят на първо място разработката на когнитивни приложения, за да продължат да бъдат успешни, посочиха ог Progress.

„Progress отдавна предлага платформа за създаване и пускане на критични за бизнеса приложения. Бъдещето на приложенията включва на първо място наличието на когнитивни възможности и ние сме решени да предложим най-добрата платформа за създаването и пускането им“, каза по повод сделката Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress.

Клиентите и партньорите на компанията вече ползват много от ключовите функционалности на нейните продукти, вкл. инструменти за „фронт-енд“ разработка, мобилност, услуги за „бек-енд“ приложения и свързаност на данните. С придобиването на DataRPM, Progress вече разполага и с водещи функционалности за прогнозни анализи, които допълват платформата за когнитивни приложения.

DataRPM предоставя решение за прогнозна поддръжка за индустриалния „интернет на нещата“. Патентованата платформа на компанията автоматизира прогнозното моделиране, ползвайки собствени функционалности за мета обучение. По този начин тя повишава качеството, точността и времето за прогнозиране на повреди на оборудването, което води до спестяване на стотици милиони долари.

С придобиването Progress дава възможност на клиентите си да обработват огромни обеми от данни с цел бързо и лесно създаване на когнитивни приложения. Компанията демократизира машинното обучение, като го прави достъпно за всяка организация. DataRPM ще продължи да предлага решението си за когнитивна прогнозна поддръжка за IIoT като част от Progress, подкрепена с повече инвестиции и ресурси.

Коментари по темата: „Progress придоби компания за машинно обучение”

добавете коментар...

  1. ха

    Те Progress и не са се изхарчили толкова – дали са само някакви си символични 30 милиона. Но пък могат да хванат някой друг клиент на закупената компания…

  2. паламуд

    Браво на DataRPM на време излизат от бизнеса 🙂
    Прогрес като гледам вървят след събитията и обират огризките …
    ама така е, като си мислят че с пари може да се купи всичко!
    В бизнеса с Прогонозирането всичко е Know How ама това тъпите американци няма как да го проумеят…. и си мислят че купуват нещо, пък то всъщност нещото си отива с хорат, като напуснат

  3. VoxPopuli

    Да, много популярно както в зората на пиратския софтуер.
    Сега е бумът на безотговорната и безнаказаната търговия с лични данни и профилиране на хората с всякакви програми за машинно обучение. Като цяло много повече вреди отколкото ползи за обществото.

Коментар