Huawei осъди Samsung за 11,6 млн. долара

Китайски съд призна Samsung за виновна в патентен спор с Huawei

Huawei удържа първа съдебна победа над Samsung в битката за права върху интелектуална собственост. Китайски съд установи патентни нарушения на три дъщерни компании на Samsung, опериращи в страната.

Съгласно съдебното решение, Samsung трябва да изплати на подразделението Huawei Device, отговорно за производството на смартфони, глоба в размер на 80 млн. юана (11,6 млн. долара), съобщи Quanzhou Evening News.

Това е първата присъда от серията съдебни дела на Huawei срещу южнокорейския гигант. През май 2016 г. Huawei инициира съдебни искове срещу Samsung в Южна Корея и САЩ, като обвини своя конкурент в нарушаване на патенти в областта на смартфоните. Впоследствие, Samsung подаде в Китай насрещен иск срещу Huawei за нарушени интелектуални права.

Официалният говорител на Huawei приветства решението на съда, а Samsung, от своя страна, заяви, че ще вземе ответни мерки, след като се запознае подробно с документа.

Освен трите подразделения на Samsung обвиняеми по делото са и две китайски компании, участвали в изготвянето на над 20 вида смартфони и таблети за корейската компания. Huawei поиска компенсация за това, че Samsung е продала над 30 млн. устройства на обща стойност 12,7 млрд. долара, нарушавайки нейни патенти.

Съдът задължи Samsung да прекрати патентите нарушения върху правата на Huawei и нареди на трите подразделения на компанията в Китай да компенсират ощетената страна по спора.

Коментари по темата: „Huawei осъди Samsung за 11,6 млн. долара”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Продажби има, просто акулите растат и храната не стига…

  2. Men

    Milioni-miliardi vse edno…

  3. Anonymous

    Няма продажби и акулите се хапят.

Коментар