Съосновател на Twitter продава 30% от акциите си

Най-големият акционер в Twitter, Ев Уилиамс, ще продаде 30% от акциите си в компанията

Ев Уилиамс, съосновател на социалната мрежа Twitter, обяви, че ще продаде до 30% от акциите си в компанията по лични причини. Новината предизвика леко понижение на котировките на Twitter, но изглежда инвеститорите не са особено обезпокоени от ситуацията.

Навремето Ев Уилиамс беше главен изпълнителен директор на Twitter, а в момента е най-големият акционер в компанията. През следващите 12 месеца той планира да продаде 30% от акциите си, като изрично подчерта, че има лични причини за това – очевидно, за да не дава грешни сигнали към инвеститорите. 

В своя блог Ев Уилиамс хвърля повече светлина за решението си. Той пише, че е вложил много пари в собствения си фонд Obvious Ventures, а освен това е дарил сериозни суми за благотворителни и политически кампании. Уилиамс иска да продължи по този път и ще вложи парите от продажбата на акции във фонда и други проекти, към които е пристрастен.

Акциите на Twitter поевтиняха с 15% от началото на годината, но Ев Уилиамс възнамерява да запази позицията си в борда на директорите и да продължи да бъде част от компанията.

Коментари по темата: „Съосновател на Twitter продава 30% от акциите си”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    лични причини

    други проекти, към които е пристрастен

Коментар