Galaxy S8 оценен най-високо от DisplayMate за дисплея си

Quad HD+ резолюцията (2960х440 пиксела) на Galaxy S8 е най-високата за смартфон с OLED екран

Infinity дисплеят на Galaxy S8 получава най-висока оценка в тестовете на смартфони от DisplayMate Technologies. Новият флагман на Samsung e отличен с оценка А+, която е най-високата, давана от DisplayMate.

OLED дисплеят заема по-голямата част от предния панел на смартфона. С цел освобождаване на повече място на екрана, Home бутонът е вграден в самия дисплей, който има размер 5,8 инча и съотношение 18,5:9.

Дисплеят осигурява 113% покритие на DCI-P3 цветното пространство и 142% покритие на sRGB/Rec 709. Тези показатели са най-високите, измерени от DisplayMate в смартфон или таблет, и позволяват на екрана да възпроизвежда с висока точност HD съдържание.

Резолюцията Quad HD+ (2960х440 пиксела) на Galaxy S8 е най-високата за смартфон с OLED екран, подчертава докладът, изготвен от д-р Реймънд М. Сонейра, президент на DisplayMate.

Galaxy S8 е и първият смартфон с „Mobile HDR Premium” – сертификат от UHD Alliance, който отличава способността на екрана да възпроизвежда HDR съдържание. Това е възможно, благодарение на рекордно високата пикова яркост на екрана, определен от д-р Сонейра като „най-яркият смартфон дисплей до сега”.

Galaxy S8 може да достигне до 1020 нита при условия на висока осветеност, като например ярка слънчева светлина, и има коефициент на отразяване 4,5% – един от най-ниските показатели, измервани някога от DisplayMate.

В допълнение, комбинацията от висока яркост и ниска отражаемост на екрана предлага контраст при околна светлина с рейтинг от 227, който е най-високият, измерван някога в дисплей на смартфон.

Коментари по темата: „Galaxy S8 оценен най-високо от DisplayMate за дисплея си”

добавете коментар...

  1. бачи кико

    Добра реклама, ама няя как да дам толкова пари за тва чудо…
    Кво да му се възхищавам на високата резолюция? С какво ще ми помогне?
    един hd ready дисплей ти е предостатъчен, да си цъкаш гадния фейс (ако имаш) и да си чатиш… иначе браво за технологичния пробив…
    да внедриш толкова висока резолюция в такова малко пространство! а къде ли не можеха да се вложат тези пари?!

Коментар