MECOOL M8S Pro TV Box – осем ядра, поддръжка на 4К и HDR

ТВ приставката MECOOL M8S Pro TV Box тежи само 110 грама и има нищожни размери – 10,20×10,20×2,10 см

Нов модел на популярните ТВ приставки идва с най-актуален хардуер и последна версия на операционната система Android. Това устройство ще превърне телевизора в център на домашното развлечение – с достъп до интернет, онлайн развлечения, игри и безброй Android приложения.

Лека джаджа и с компактни размери, MECOOL M8S Pro TV Box стъпва на чип Amlogic S912 с осем ядра ARM Cortex-A53 на тактова честота 2,0GHz и графичен блок ARM Mali-T820MP, допълнен от 2GB/3GB оперативна памет DDR4 и 16GB вградена флаш памет, с възможност за разширение чрез microSD карти и външен диск с капацитет до 32GB.

MECOOL M8S PRO TV Box осигурява гладко възпроизвеждане на видео, музика, игри и приложения

С подобни технически характеристики, ТВ приставката ще осигури гладко възпроизвеждане на видео, музика, игри и приложения. Възможностите за свързване към интернет и мрежата са безупречни – безжично чрез двубандов Wi-Fi и жично чрез Ethernet LAN порт. В допълнение, наличен е и безжичен Bluetooth 4.1 модул за устройства от рода на мишка или клавиатура.

MECOOL M8S Pro TV Box се свързва към телевизора с помощта на интерфейс HDMI 2.0. Предвидени са също така два порта USB 2.0 за включване на периферни устройства, вкл. сторидж, аксесоари и др., както и стандартен аудио изход. ТВ приставката се захранва през външен адаптер.

Възможностите за свързване на MECOOL M8S Pro TV Box са безупречни – Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet LAN, HDMI и USB

По същество, това представлява мини компютър под управление на актуалната версия Android 7.1 на най-популярната мобилна платформа. Устройството поддържа топ технологии за качествено видео изображение като 4К, HDR и 3D, хардуерно декодиране H.265 и съраунд 5.1 аудио. В допълнение, поддръжката на технологии като AirPlay, DLNA и Miracast позволява споделяне на съдържание от мобилни устройства на големия екран.

ТВ приставката MECOOL M8S Pro TV Box се продава в момента на цена от $68,99. Тя тежи само 110 грама и има нищожни размери – 10,20×10,20×2,10 см. Комплектът на устройството включва пулт за дистанционно управление, HDMI кабел, захранващ адаптер и ръководство за потребителя.