Перси изгради един от най-мощните Stinger сървъри

Новият Stinger е един от най-производителните сървъри, създавани някога от Перси

Българският системен интегратор Перси (Persy) създаде една от най-производителните сървърни конфигурации Stinger, правени някога от компанията. Решението е част от оборудване по европейски проект.

Макар да се събира във форм-фактор 2U, сървърът разполага не само със солидна изчислителна мощ, но и с изключително бърза система за съхранение на данни, базирана на най-актуалната технология NVMe.

За основа са използвани шаси и дънна платка на Supermicro, чийто продукти в България се дистрибутират от Перси. В конфигурацията влизат два процесора Intel Xeon E5-2690 v4 с по 14 физически ядра, 35 MB L3 кеш всеки и номинална работна честота 2,6 GHz.

Уникална за новия сървър е подсистемата за съхранение на данни, изградена от 16 броя 2,5-инчови SSD диска Intel P3600 с NVMe PCIe 3.0 интерфейс

Сървърът Persy Stinger разполага със 768 GB DDR4-2400 REG ECC памет, разпределена в 24 модула по 32 GB. Уникалното в реализацията е подсистемата за съхранение на данни, изградена от 16 броя 2,5-инчови SSD диска Intel P3600 с NVMe PCIe 3.0 интерфейс, всеки с капацитет 800 GB. Така общият капацитет за съхранение става близо 13 TB.

За основа на сървъра са използвани шаси и дънна платка на Supermicro

Конфигурирани в RAID масив и с възможност за гореща замяна, сторидж устройствата постигат забележителна производителност. Така например, в тестoвото приложение IOMeter, при използване на 512-битови блокове, са регистрирани резултати, които показват, че дисковата подсистема е способна да чете файлове със скорост над 12 гигабайта в секунда.

Цената на конфигурацията възлиза на малко над 27 000 долара. Като всички системи с марка Persy Stinger, тя се предлага с 3-годишна гаранция и опция за сервиз на място, уточниха от компанията.

Коментари по темата: „Перси изгради един от най-мощните Stinger сървъри”

добавете коментар...

  1. :о)

    Браво на Перси 🙂

Коментар