ScaleFocus ще отвори 100 нови работни места

ScaleFocus получи сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции (БАИ)

Българската технологична компания ScaleFocus влага близо 2 млн. лв. в проект за разширяване на дейността си и отваряне на 100 нови работни места до 2018 г. Инвестицията ще доведе до разрастване на бизнеса на дружеството в Европа и Северна Америка и реализиране на повече поръчки на международния пазар.

От компанията очакват средно 35% ръст на приходите от износ за трите години от реализацията на проекта. Броят на служителите на дружеството ще се увеличи с 30%, стана ясно при връчване на сертификат за инвестиция клас А на ScaleFocus от служебния министър на икономиката Теодор Седларски.

Новоразкритите работни места ще бъдат в областта на информационните технологии по длъжности като програмист, специалист по тестване на софтуер, ръководител екип програмисти, ръководител ИТ проекти и администратор на информационни системи

Инвестиционният проект от близо 2 милиона лева включва закупуване на компютърно оборудване и софтуерни лицензи за новонаетите служители, както и разширяване на офиса на компанията в София.

За своя проект ScaleFocus получи сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции (БАИ). „Тази година ScaleFocus навършва 5 години от своето създаване и сертификатът за нас е поредното доказателство, че сме на верния път“, заяви Пламен Цеков, изпълнителен директор на компанията.

Сертификатът за инвестиция клас А се издава с цел стимулиране на инвестициите и осигурява подкрепа от държавата под формата на ускорени и улеснени административни процедури по реализация на проекта, заплащане на част от обучението на новонаетите лица и др. Сред основните критерии, по които БАИ определя кои проекти да получат сертификат, са обем на извършената инвестиция и брой на разкритите нови работни места.

ScaleFocus има представителства в София, Пловдив, Лондон, Мюнхен, Цюрих и Вашингтон. Компанията изпълнява ИТ проекти в телекомуникациите, застраховането, финансите и логистиката в десетки държави по света. Екипът й наброява 350 специалисти, като ръстът в новите работни места през последната година е 30%.  

Коментар