Динамични центрове за данни оптимизират ИТ инфраструктурата

Динамични центрове за данни позволяват на потребителите да оптимизират своите ИТ инфраструктури, така че да увеличат продуктивността и да намалят разходите. Решения в тази област показаха на семинар в Русе европейският производител Fujitsu Siemens Computers и системният интегратор Стемо.
Трипластовата комбинация от иновационни технологии Dynamic Data Center съчетава виртуализация, автоматизация и интеграция на сървъри, решения за съхранение на данни и софтуер. Чрез нея ИТ мениджърите могат да увеличават продуктивността на своите организации, като едновременно намалят ИТ разходите.
„Зелените” информационни технологии, друг основен акцент на семинара, не са просто пореден маркетингов трик и модно еко-движение, заявиха участници в семинара. Зеленият подход е дългосрочна програма на Fujitsu Siemens Computers, по която компанията работи още от 1988 година.
В портфолиото на производителя вече 15 години фигурира "зелено РС", а в момента е налична цяла серия от предложения, както в частта на настолните, така и при преносимите компютри и сървъри и в решенията за центровете за данни. Един пример за това е мониторът с консумация 0 вата в режим stand-by.
Fujitsu Siemens Computers въвежда също единен интегриран дизайн за всички продуктови линии. Промяната е резултат от проект, подготвян в продължение на две години от дизайнери, инженери, продуктови мениджъри и експерти, с отчитане на мненията на потребителите.

Коментар