Windows 7 и 8.1 без ъпдейти за новите процесори

Без актуализации на сигурността, компютрите с нови процесори под Windows 7 и 8.1 ще бъдат уязвими, така както вече неподдържаните системи XP и Vista

Microsoft прекратява пускането на актуализации за Windows 7 и 8.1 при излизане на нови процесори, считано от този месец. Новите чипове ще се поддържат единствено от Windows 10.

Стратегията на Microsoft цели да насърчи прехода на потребителите към Windows 10. Спирането на ъпдейтите за Windows 7/8.1 компютри с процесори като AMD Ryzen и Intel Kaby Lake не оставя на потребителите друга възможност освен да обновят системите си до Windows 10.

При опит за обновяване на Windows 7/8.1, системата показва на екрана известие с инструкции за миграция към Windows 10. „Вашият РС използва процесор, който е проектиран за последната версия на Windows. Тъй като този процесор не се поддържа от Windows версията, която използвате в момента, вашата система ще пропусне важни актуализации на сигурността”.

Без ъпдейти на сигурността, РС-тата с нови процесори под Windows 7 и 8.1 ще бъдат уязвими, така както вече неподдържаните системи XP и Vista. Освен това потребителите няма да могат да се възползват от новите технологии, вградени в Windows 10.

При игрите, например, потребителите на Windows 10 ще могат да ползват не само DirectX 12, но и Game режим, който е достъпен екскслузивно в новата версия Windows 10 Creators Update. Тази характеристика повишава производителността, като задава топ приоритет на главния геймърски процес и поставя в стендбай режим други, по-малко важни процеси.

Миграцията към Windows 10 е стъпка, която рано или късно всеки потребител на Windows ще направи, ако иска да остане на Microsoft платформа. По-старите версии бавно, но сигурно се доближават до края на поддръжката. Актуализациите на Windows 7, например, ще спрат през януари 2020 г.

Коментари по темата: „Windows 7 и 8.1 без ъпдейти за новите процесори”

добавете коментар...

  1. Seb Kügler

    Защото зад тази нация, има друга интелигентна, която е вградена по малко и в други държави.

  2. Димитър Рачков

    Важно уточнение е – “ако иска да остане на Microsoft платформа”… Проблема е, че вървим все повече към СкайНет и Оруелския БигБрадър благодарение единствено и само на една нация съставляваща 4% от населението на света, но управляваща ни всички, незнайно за мен защо

Коментар