Huawei се фокусира върху интелект и интеракция

Две технологични революции – интелект и интеракция – ще придвижат потребителското преживяване напред, според ръководството на Huawei

Потребителското звено на Huawei (CBG) ще се фокусира върху две технологични революции: интелект и интеракция, обявиха от компанията по време на годишна анализаторска среща в Шънджън, Китай, миналата седмица.

„Тези две технологични революции, интелект и интеракция,  ще придвижат потребителското преживяване напред“, каза Шао Янг, вицепрезидент на маркетинг отдела на Huawei CBG.

По неговите думи, иновациите при изкуствения интелект ще доведат до интелектуална революция, която ще спомогне за обединяването на дигиталния и физическия свят по нов, непредсказуем начин.

„Общуването между човек и устройство непрекъснато се развива и по-естественото общуване, повлияно от технологии като VR/AR (виртуална и добавена реалност), ще ни покаже нови начини на преживяване с нашите устройства“, допълни Шао Янг.

Въпреки, че 2016 не беше силна година за глобалния пазар на смартфони, Huawei отбеляза значителен ръст. Според IDC, глобалните доставки на смартфони са се увеличили едва с 2,3% миналата година, докато Huawei бележи ръст от 29% годишно, достигайки 139 милиона устройства.

Според доклад на GfK от декември 2016 г., пазарният дял на Huawei за Североизточна Европа надминава 20%, а в Западна Европа достига почти 15%. Пазарното присъствие на компанията надхвърля 20% в много европейски страни, вкл. Финландия, Холандия, Белгия, Полша, Испания, Италия и Чехия.

В Югоизточна Азия Huawei бележи силни резултати на пазарите на висок клас устройства – от 400 долара нагоре. Компанията държи 25% пазарен дял в Малайзия и надвишава 10% в Тайланд.

Huawei отчете и ръст и при таблетите – пазар, който като цяло е в застой. Бизнесът с таблети на Huawei драстично се е разширил както в сектора на правителствените партньорства, така и в потребителския сектор, достигайки 10 млн. доставки – почти 100% ръст за 2016 година.

Коментари по темата: „Huawei се фокусира върху интелект и интеракция”

добавете коментар...

  1. НИКОЛАЙ ХРИСТОВ

    Доволен съм много от телефона!

Коментар