Radeon RX 500 предлага значим ъпгрейд за геймърите

Водещите производители на графични карти като MSI вече предлагат решения на базата на серията Radeon RX 500

Нова серия графични карти Radeon RX500, обявена днес от AMD, предлага най-значителния ъпгрейд на геймърите. Моделите балансират производителност и характеристики за 9 от всеки 10 геймъри, които играят с остарели графични карти.

Radeon RX 500 идват с по-високи честоти и усъвършенствана Polaris архитектура от второ поколение, а това е сериозни причини геймърите да обновят графичните решения, с които разполагат в момента, посочиха от AMD.

Серията е проектирана специално за ъпгрейди на компютърните системи. Насочена е към 9 от всеки 10 РС геймъри, които поради своите остарели карти не могат да разчитат на оптимален гейминг в съвременните игри, нито на гладки VR изживявания или работа с най-новите дисплеи.

Картите RadeonRX 500 поддържат оптимизиран гейминг с API-та като DirectX 12 и Vulkan, както и асинхронни изчисления за VR и РС игри. Графичните процесори от серията работят на повишени тактови честоти, имат подобрена ефективност при бездействие или при работа с повече монитори и предлагат усъвършенствани контроли за фини настройки на хардуера.

В съчетание с технологията Radeon FreeSync, тези карти осигуряват на любителите на игри гладки кадри във всяка нова игра, без неприятните усещания от накъсвания на екрана и забавяне на входните команди.

Усъвършенстваният контролер Radeon Chill работи автоматично на заден план (или фоново, когато е активиран), като регулира динамично кадровите скорости в най-популярните игри въз основа на движението на мишката и активността на геймъра в дадена сцена.

Серията Radeon RX 500 поддържа иновативната технология за запис, персонализация и споделяне на геймплея Radeon ReLive дори на системи от стартово ниво, със запис при 4K резолюция на 30 и 60 FPS с HEVC и H.264 кодеци. Radeon ReLive също се интегрира с най-популярните платформи за стрийминг на игри в цял свят.

Новата серия графични карти на AMD включва широка гама от модели. Radeon RX 580 е предназначена за гладък 1440p геймплей, като в тестовете показва средно до 57% по-добра производителност от Radeon R9 380X. Картата се предлага на препоръчителна крайна цена от $229 за модел с 8GB GDDR 5 и $199 за вариант с 4GB GDDR5.

Друг модел, Radeon RX 570, поддържа 1080p гейминг и идва с 4GB GDDR5 памет. Тази карта предлага средно 2,3 пъти по-висока производителност от Radeon R7 3707 и струва 169 щатски долара.

Моделът Radeon RX 560 осигурява ефективен 1080p гейминг, има 2GB GDDR5 памет и средно до 57% по-висока производителност от Radeon R7 3608. Цената на тази карта е само $99.

Radeon RX 550 се явява врата към PC игрите. Картата има 2GB GDDR5 памет и до 1,7 пъти по-висока производителност от Radeon R7 250. Картата струва $79 и е налична в нископрофилни форм-фактори за компактни компютърни шасита. AMD я позиционира като идеална за PC от типа „Домашен кинотеатър“, готова за HDR, с поддръжка на HDMI 4K60, 4K възпроизвеждане, HEVC съдържание и FreeSync 2 технология.

Картите Radeon RX 580 и 570 са достъпни от най-големите производители на графични решения, съответно от търговските вериги, още от днес, а Radeon RX 550 вариантите ще са на пазара от 20 април т.г. Моделите Radeon RX 560 се планират да бъдат пуснати в началото на май.

Коментари по темата: „Radeon RX 500 предлага значим ъпгрейд за геймърите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Аз съм с 480. На този етап не ми е нужна 580 защото разликата в производителността не е значима. Имам драйвери за Убунту, които работят перфектно. Може би следващото поколение ще е за мен.

  2. Глист

    Интересно ми е защо не ги сравняват с най-актуалните модели rx480, rx470 и rx460?!?

Коментар