Windows 10 Redstone 3 излиза през септември

Следващата версия на Windows 10 – Redstone 3 – ще бъде завършена през септември 2017

Microsoft потвърди плановете си да пусне следващата версия Windows 10 Redstone 3 през септември т.г., като приравни обновяванията на Windows с тези на пакета Office.

В официално изявление Microsoft уточнява, че ще пуска по две версии на своята ОС всяка година – през март и септември. Същата схема ще се прилага и за Office 365 ProPlus.

Предполага се, че само участниците в програмата Windows Insider ще получат Redstone 3 през септември, докато останалите потребители ще трябва да почакат до октомври за обновената ОС.

Windows 10 Redstone 3 RTM ще се разпространява като версия 1709, където първите две цифри означават годината, а вторите две – месеца на пускане. По същия начин, излязлата наскоро версия Creators Update RTM носеше номер 1703.

Всяка версия на Windows 10 ще се поддържа в продължение на година и половина, което означава, че Creators Update ще получава ъпдейти докато излезе Windows 10 Redstone 5, или до септември 2018 г.

Работата по Windows 10 Redstone 3 вече е започнала. Участниците в Insider програмата могат да си свалят ранни дистрибуции, но броят на новите функции в тях все още е твърде малък.

Коментари по темата: „Windows 10 Redstone 3 излиза през септември”

добавете коментар...

  1. xXx

    Абе, добър е новият Windows 10!

  2. Табун

    Щом в “офиса” ползвате такива “сложни” програмки като Chromium, LibreOffice и Thunderbird, които ги има и за Уиндос, то и без компютър може да минете! Я мигрирай ГИС, КАД, Архитектура и хиляди специализирани софтуери за различни професионални области към Линукс!

  3. Anonymous

    Софтуера на MS се раздава като топъл хляб защото масовия потребител не го интересува какво става с данните и колко сигурна е платформата.

    Костваше ме много нерви с MS потребители в офиса където работя, но мога да се похваля, че обърнах 7 от 10те РСта на линукс (Mint). Един месец по-късно всички потребители знаеха как се работи с Chromium, LibreOffice и Thunderbird. Оплакванията приключиха и всички са доволни. Трябва да отбележа, че почти всички наши приложения са Web базирани.

    Ако се ползват приложения който имат само версия за Windows нещата стават доста по-сложни и трябва да се ползват програми като Wine, Mono и др…

  4. ЛинСкункс

    Линукс, Линукс!!!!

  5. Backdoor

    Да им шпионска

Коментар