ARM PC под Windows 10 се чакат тази година

В края на годината се очакват ARM лаптопи под управление на Windows 10

Персонални компютри с процесор ARM и операционна система Windows 10 ще излязат на пазара през четвъртото тримесечие на 2017 г., според изявление на главния изпълнителен директор на Qualcomm – Стив Моленкоф, на което се позовават различни интернет издания.

През декември м.г. Microsoft и Qualcomm обявиха, че ще обезпечат работата на Windows 10 на ARM процесори чрез емулация на x86 приложенията. И досега беше известно, че ARM PC-тата ще се появят късно през 2017 г., но тази седмица Стив Моленкоф разкри повече подробности.

Възможността за работа на ARM компютри ще бъде част от характеристиките на следващата версия на Windows 10, известна с кодовото име Redstone 3 (RS3). Вчера Microsoft обяви, че RS3 ще излезе през септември, така че скоро след това могат да се очакват първите ARM компютри под нейно управление.

Qualcomm подготвя своя чип Snapdragon 835 за работа в мобилни РС под управление на Windows 10, очаквани на пазара през четвъртото тримесечие на годината, уверява Стив Моленкоф. В допълнение, Microsoft и Qualcomm си сътрудничат в центровете за данни, където вече демонстрираха Windows Server на 10-нанометров процесор Centriq.

Microsoft вече има несполучлив опит с ARM-базирани PC и платформа Windows RT. Разликата сега е в x86 емулацията, така че новите устройства няма да бъдат ограничени по отношение на приложенията.

ARM РС-тата ще стъпят на чипсет Snapdragon 835, който включва гигабитов LTE модем, което означава, че тези устройства ще предложат високоскоростна свързаност с мобилни мрежи. Все още нито един OEM производител не е обявил планове за ARM-базирани PC под Windows 10.

Коментари по темата: „ARM PC под Windows 10 се чакат тази година”

добавете коментар...

  1. Стефан Димитров

    Браво.

Коментар