Collabora Office 5.3 добавя нови функции и сигурност

Collabora Office 5.3 идва с редица нови възможности и подобрения в интерфейса, като затваря и откритите дупки в сигурността

Достъпна е нова версия на пакета офис приложения Collabora Office 5.3, предназначен за корпоративна употреба. Този софтуер, предлаган от Collabora, стъпва на последната стабилна версия на пакета с отворен код LibreOffice 5.3.

Collabora Office 5.3 идва заедно с Collabora GovOffice 5.3 и добавя редица нови възможности и подобрения в интерфейса, като затваря и откритите дупки в сигурността. Обновеният пакет е по-функционален и в същото време по-бърз и удобен за работа, подчертават от Collabora, която е част от общността на LibreOffice.

Сред най-важните промени в Collabora Office 5.3 са новите панели в страничното меню, опростените диалози, по-добрата видимост на клавишните комбинации, вграждането на директни линкове в ръководствата за потребителя и др. Добавени са още напълно нови Safe Mode, филтри, Table Styles опции в Writer и редица оптимизации в инструментите.

Приложението Calc вече е съвместимо с файловия формат ODF 1.2, а Impress идва с два нови шаблона, наречени Pencil и Vivid, както и с подобрена функционалност на Template Selector. В допълнение, PDF експортът на Writer и Impress вече поддържа свързани и вградени видеа.

Коментар