Средната цена на iPhone ще се покачи до $753

Apple подготвя по-скъпи модели iPhone, което ще рефлектира в покачване на средната продажна цена на смартфона

Юбилейният iPhone 8, с който Apple ще отбележи 10-годишнината на флагманския си продукт, ще струва до 1000 долара, в резултат на подобрения като OLED екран, безжично зареждане, 3D камера и дори функции за добавена реалност (AR). Ето защо анализаторите очакват средната продажна цена на iPhone през следващата година да се покачи.

Кети Хуберти, анализатор в Morgan Stanley, прогнозира средна цена от $753 за iPhonе през 2018 г., докато по-рано очакванията бяха за $675. Покачването се обяснява с високата предполагаема цена на iPhone 8, както и със скъпия iPhone 7 Plus, който струва с около $100 повече от стандартен iPhone 7.

В допълнение, очаква се Apple да пусне през септември тази година подобрени модели на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, които ще бъдат по-скъпи от своите предшественици. Всички тези очаквани събития ще доведат до покачване на средната продажба цена на iPhone до над $750.

Според скорошно проучване, проникването на iPhone е достигнало рекордно високи нива в САЩ. Данните сочат, че американците са активирали 85,8 милиона устройства iPhone, от които 15% са iPhone 7 Plus. Това предполага, че около 70 милиона притежатели на iPhone 6 и по-стари модели може да обновят смартфоните си през 2017 и 2018 г.

Коментар