Пълноценен MS Office за Windows 10 излиза на 2 май

Microsoft тества нов офис пакет и скоро ще го пусне в Windows Store

Пълна версия на пакета Microsoft Office за Windows 10 ще стане достъпна в Windows Store на 2 май, когато се очаква Microsoft да обяви и новата Cloud версия на своята операционна система.

В момента Microsoft тества новия офис пакет с кодови имена на приложенията Sandwich, Soup, Pasta и Pizza съответно за Word, Excel, PowerPoint и Project. Когато приложенията излязат, те ще носят официалните си имена.

Вкарването на Microsoft Office в Windows Store преследва две цели. Първо, потребителите на Windows 10 Cloud ще получат мощен инструмент за продуктивност, тъй като новата ОС е ограничена само до приложенията в Windows Store. Същата стратегия Microsoft приложи през 2012 г., когато пусна версия на Office за ARM платформата Windows RT.

Второ, този ход на Microsoft подсказва намерение на компанията да загърби Office Mobile – олекотена, оптимизирана за сензорен интерфейс версия на своя офис пакет, която е публикувана в Windows Store и достъпна за платформи Windows 10 Mobile, iOS и Android.

Наскоро се появиха признаци, че пълната версия на Office ще бъде съвместима с iOS и Android, което може да се тълкува, че Microsoft планира да се откаже от Office Mobile за всички останали платформи. Интересно е, разбира се, да се види как компанията ще реализира пълния Office пакет за iOS и Android.

Коментари по темата: „Пълноценен MS Office за Windows 10 излиза на 2 май”

добавете коментар...

  1. Стефан Димитров

    браво

Коментар