Информационно обслужване с 30% ръст на печалбата

„Информационно обслужване” АД реализира печалба от 2 млн. лв. за периода януари-март 2017 г.

Държавната компания „Информационно обслужване” АД отчета 30% ръст на печалбата преди данъци за първото тримесечие на 2017 г., спрямо заложените цели в бизнес плана на дружеството.

Реализираните приходи за периода януари-март са в размер на 6 760 000 лева, като печалбата преди данъци е близо 2 млн. лева, съобщиха днес от компанията.

Добрите показатели на дружеството са резултат от сключени нови договори през първите три месеца на годината, както и от започналото изпълнение на дейности по договори, сключени в края на миналата година.

„Информационно обслужване” АД е доставчик на технологични услуги в ИКТ сектора. В частност, държавната компания специализира в изграждане, развитие и поддръжка на информационни системи с национално значение.

Сред проектите на компанията са информационната система за управление на приходите от местни данъци и такси, основните информационни системи на НАП, вкл. и публичните услуги на агенцията, системите на МФ и Агенция „Митници”. Тя е и технологичен партньор на ЦИК.

Коментари по темата: „Информационно обслужване с 30% ръст на печалбата”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Щом е печалившо да се качи на борсата.

Коментар