SAP с близо 50% ръст на облачните абонаменти

Приходите на SAP от облачни услуги и софтуер възлизат на 4,33 млрд. евро през първото тримесечие

Облачният бизнес на SAP продължава бързо да нараства, сочат резултатите на компанията за първото тримесечие на годината, обявени днес.

Новите облачни абонаменти се увеличават с 49% и достигат 215 млн. евро. Като цяло, приходите от облачни абонаменти и поддръжка са нараснали с 34%, в сравнение със същия период предходната година, до 905 млн. евро.

Приходите от софтуер нарастват с 13% до 691 млн. евро, а договорите за облачни услуги и поддръжка за бъдещи периоди бележат ръст с 30%, в сравнение с първото тримесечие на предходната година.

Приходите на компанията от облачни услуги и софтуер възлизат на 4,33 млрд. евро, което е ръст от 12%. Общите приходи от облачни абонаменти и поддръжка и от поддръжка на софтуер формират 69% от всички приходи на компанията.

Оперативната печалба на SAP обаче бележи спад от 17% до 673 млн. евро, а общият доход на акция пада с 9% до 0,43 евро. Тези показатели бяха засегнати от увеличението на компенсационните разходи на базата на акции. Почти 65% от служителите на SAP са участвали в най-новата програма за акции на SAP – OWN SAP.

Внедряването на S/4HANA нараства до над 5800 клиента. През първото тримесечие се добавят близо 400 клиента, от които около 50% са нови.

В региона на ЕМЕА (Европа, Близкия изток и Африка) приходите на SAP от облачни услуги и софтуер са се увеличили с 10%. Приходите от облачни абонаменти и поддръжка са нараснали с 43%, бележейки особено силно тримесечие в Германия, Франция и Италия. В Южна Африка и Холандия SAP бележи трицифрен ръст в софтуерните лицензи.

Коментар