Google обяви номинациите за Play Awards

Най-добрите Android приложения от Google Play, разделени в категории, ще станат ясни на 18 май

Както всяка година по това време, Google подготвя I/O събитие, на което ще обяви победителите в надпреварата Google Play Awards. Компанията въведе нови категории и публикува номинациите за събитието на 18 май.

Една от новите категории е Best VR, в която са номинирани Android приложения с впечатляващо потребителско изживяване и оптимално използване на интерфейса Daydream UI. Категорията Best AR Experience пък обхваща приложения и игри с допълнена реалност (AR).

Други нови категории са Best Multiplayer Game, Best Social Impact и Best Accessibility Experience. Някои от номинираните приложения и игри идват от държави като Китай, Южна Корея, Бразилия, Русия, Франция, Виетнам и Уругвай, с което Google иска да подчертае популярността на Play Store по целия свят.

Основни изисквания за всички номинирани приложения и игри са да имат висок рейтинг (повече звездички), висока производителност и свежест, както и задължително да са актуализирани след април 2016 г. Всяка секция има по пет номинации.

Една от най-ярките номинации е приложението Pokemon GO в категория Best Game (най-добра игра), но прави впечатление отсъствието на Nintendo Super Mario Run сред номинираните. Memrise и Fabulous се конкурират в категория Best App (най-добро приложение), заедно с Citymapper, Money Lover и Quik.

Интересна категория също така е Best Android Wear Experience, където са номинирани приложения като Bring!, Foursquare City Guide и Runtastic. IFTTT и SwiftKey Symbols са конкуренти в категория Best Accessibility Experience – тук са подбрани приложения и игри, които позволяват на хора с увреждания да взаимодействат с устройствата по иновативен начин.

Миналата година Google Play Awards имаше 10 категории. Houzz спечели в категория Best Overall App, докато Clash Royale победи в категория Best Game. Наградите Google Play Awards са важни за разработчиците на Android приложения, тъй като им дават шанс да попаднат в отделна секция на онлайн магазина Google Play Store.

Коментар