5 млн. британци гледат пиратско видео

Почти пет милиона души във Великобритания стриймват незаконно съдържание, като използват ТВ приставки с Kodi и нелегални приложения за смартфони и таблети, установи проучване.

Данните на портала YouGov показват също, че около два и половина милиона души възнамеряват скоро да започнат да използват пиратски стрийминг услуги. Органите за борба с нарушенията на правата на филмовата и телевизионната индустрия се опасяват, че ако потребителите пиратстват съдържание, те ще престанат въобще да купуват такова.

Защитниците на пиратството, от друга страна, отричаха този аргумент в миналото. Според тях, пиратството е добро средство за реклама, защото потребителите консумират съдържание, до което нямат достъп, и го препоръчват на приятели и семейства, които след това купуват съдържание. Резултатите от проучването на YouGov показват, че 830 хиляди ТВ абонати са прекратили своя абонамент след използване на пиратски услуги.

Нещата не изглеждат толкова лоши за компаниите, които предлагат висококачествени услуги, но YouGov предполага, че една трета от потребителите на платформи за пиратски стрийминг, които са платили за ТВ услуги, ще прекратят своите абонаменти през следващите 12 месеца.

Проучването установява също, че потребителите се спестили средно по 212 лири, откакто гледат пиратско съдържание, макар че не е посочена времевата рамка. Интересен аспект е, че пиратските платформи са особено популярни сред хората на възраст между 18 и 34 години, повечето от които никога не са плащали за абонамент за телевизия.

Коментари по темата: „5 млн. британци гледат пиратско видео”

добавете коментар...

  1. ььь

    мерси много!

  2. Saevar

    нещо неми се постна ето ти адреса: “www.tvclub.us” имат листа за АйПиТиВи която може да настроиш в Коди медия център, аз така гледам

  3. Saevar

    Заповядай:
    “www.tvclub.us” регистрирваш се, плащаш със ВИЗА или Мастъркард, аз гледам примерно от KODI медиацентър имат плъгин, както и имат IPTV листа която може да настройш в КОДИ като си инсталираш в Коди PVR simple client, ако имаш нужда от помощ за КОДИ “https://kodibg.org/forum/” тва e Bg форума

  4. ььь

    дай адреса на руснака че и аз търся някой който предлага

  5. Saevar

    така ще е след като са набичили безобразни цени за спортните телевизии, 180 паунда на месец за sky или BT ай сиктир от тук, аз си плащам на руски хакери 10 евра на месец и имам 900 телевизии, включително всичките SKY, BT, руските както и нова спорт, бтв Action и т.н.

Коментар