Windows 10 навлиза бързо в бизнеса

Времето за оценка и внедряване на Windows намаля от 23 на 21 месеца с новата версия

Компаниите внедряват Windows 10 с по-бързи темпове, отколкото предишните версии на платформата, установи изследване на Gartner на шест големи пазара – САЩ, Великобритания, Франция, Китай, Индия и Бразилия.

85% от анкетираните споделят, че до края на 2017 г. в техните компании ще започне внедряване на новата операционна система. Времето за оценка и внедряване на Windows намаля от 23 на 21 месеца с излизане на версия 10, отбелязва Gartner в доклада си.

Големите компании вече внедряват Windows 10 или са отложили обновяването до 2018 г. Отсрочката е свързана преди всичко с пренасяне на наследените приложения или необходимостта от тяхната замяна преди прехода към Windows 10, поясняват анализаторите.

Като основна причина за обновяване 49% от компаниите посочват подобрената сигурност, а 38% изтъкват новите функции на Windows 10 за интеграция с облака. 33% от анкетираните споменават изтичащата през 2020 г. поддръжка на Windows 7.

Според проучване на Forrester Research, управлението на РС под Windows 10 изисква с 15% по-малко време, в сравнение с устройствата на база предишни версии на Windows. Пълната възвръщаемост от инвестицията в Windows 10 се постига за 13-14 месеца, сочи анализът.

Коментари по темата: „Windows 10 навлиза бързо в бизнеса”

добавете коментар...

  1. Аман

    Колко ви платиха за тази “статия”?

  2. saevar

    “Компаниите са мотивирани от повишената сигурност на новата ОС” ама тва сериозно ли?
    на wikileaks бяха постнати експлойти които са ползвани от НСА за влизане във уин 10… я си смъкнете няколко и пробвайте да видим колко е сигурна тая ОС…

Коментар