Патентоваха виртуална валута клаудкоин

Клаудкоин се разглежда като по-съвременна и удобна за използване виртуална валута, в сравнение с биткойн

Нова виртуална валута, наречена клаудкоин (cloudcoin), получи международна защита от Патентната служба на САЩ. Това е принципно ново решение, технически приложимо в практиката.

Получаването на подобен патент означава, че технологията е защитена с авторско право, тя не може да се копира и използва за създаване на друга валута, което трябва да гарантира, че няма да се появят клонинги.

Клаудкоин се разглежда като по-съвременна и удобна за използване виртуална валута, в сравнение с биткойн. Основната разлика между двете валути е това, че докато в основата на биткойн стои криптографията, то клаудкойн използва облачни технологии.

Потребители по цял свят получиха достъп до новата виртуална валута на 15 март т.г., благодарение на клиентски Windows софтуер. Зад проекта стои консорциум, в състава на който влизат 50 физически лица, притежаващи сървърите за поддръжка.

В консорциума няма централизирана система за управление, в резултат на което всички негови членове за еднакво заинтересовани от ефективното използване на валутата и предотвратяване на възможни имитации.

Разработчиците планират да развият в близко време софтуера и интернет услугите на проекта, за да направят работата с клаудкоин по-удобна. Сървърната инфраструктура следва да обезпечи висока сигурност, производителност и отказоустойчивост, както и стабилност при голямо натоварване.

Коментари по темата: „Патентоваха виртуална валута клаудкоин”

добавете коментар...

  1. mhm

    Смех!!!!

  2. ха

    Как така е без криптографски алгоритми? То само за да се извършат транзакциите има нужда от такива…
    Или може би идеята е, че тези пари не могат да се копаят. Може да си ги купиш от тези 50-на човека, които са си ги измислили. Така да се каже да дадеш истински пари срещу нищо (при bitcoin копането беше точно обратното, поне в началото, когато не се хабеше много електроенергия)…

Коментар