Илон Мъск вижда Dogecoin като „бъдещата валута на Земята”

Изказванията на Илон Мъск влияят силно на котировките на компании и валути
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Наскоро Илон Мъск се „обясни в любов” на биткойн, но сега шефът на Tesla е напълно обсебен от криптовалутата Dogecoin, която – по неговите думи – е „бъдещата валута на Земята”.

Както обичайно, Мъск използва страницата си в Twitter, за да прокарва своите идеи за нови технологични пробиви. Този път шефът на Tesla публикува анкета, в която поиска неговите последователи да определят валутата на бъдещето, като изборът се свежда само до два отговора – Dogecoin или „всички останали криптовалути заедно”.

В проучването вече са участвали повече от два милиона души! Не е изненадващо, че с наличните опции именно Dogecoin заема първото място в анкетата с очевидно предимство.

По-рано Мъск обясни защо Dogecoin е толкова добра: за да я купите, не е необходимо да имате огромно състояние или хиляди долари в сметката си, тъй като цената на Docgecoin се изчислява в центове.

Но на фона на изявленията на Мъск, Dogecoin започна да поскъпва – с 16% през изминалия ден. Вероятно в близко бъдеще растежът на „бъдещата валута на Земята” ще продължи.

И други изявления на предприемача, дори просто отзиви за някоя услуга, влияят силно на акциите на компанията, която ги предлага.

Коментари по темата: „Илон Мъск вижда Dogecoin като „бъдещата валута на Земята””

добавете коментар...

  1. Тихомир

    Психиатър трябва да Ви прегледа…. Сериозно го приемете…

  2. Трейд

    Бъдещето е в крипто валути! Хората правят пари от телефоните си, докато седят на дивана! Работете по-цял ден за смешни пари и не коментирайте без да сте запознати!

  3. Фофу

    Бари 08/02/2021 19:59 Ти с колко олекна? И от коя сметка ти взе парите ? От ДСК или ОББ ?? И докато ровеше по кошовете за боклук ли написа коментара си ?

  4. Бари

    Нали се сещаш че за да ги вземе тези милиарди , десетки хиляди са олекнали с тези пари . Сиреч богатите ще стават по-богати , средната класа по-бедни а , бедните ще бъркат по кошовете за боклук за да не умрат от глад .

  5. Фофу

    Баламурници 08/02/2021 07:08 А ти като не си баламурник с колко ще забогатееш ??

  6. Закопа

    Го

  7. Anonymous

    Защо ти още не станал премер на света,голям философ си

  8. Баламурници

    Баланурниците сега ще се набалбукат с доджове щот Мъск рекнал и отново ще гризнат дръвцето. А Мъск ще изкара още 5-6 милуарда от балъците, щот тъй казал. Тези резки поскъпвания са спекулативни и най-измамни. Както се казва капка по капка язовир, ама за Мъск. Сещайте кои са капките.

  9. Фофу

    За Добрин 08/02/2021 04:59 ми беше мисълта.

  10. Фофу

    Един мозъчен катил здраво се изплеска. Пореден дето е решил, че Мъск ебава с цял свят. Т.е. и с него. Тия са най-опасните.

    Не знам защо ми е виновен, ама ама са ми казали че ми е виновен и ако ми падне …

  11. Байчо

    Завистници сте.Само за седмица човека взе милиарди ….а вие се правете на мъжа ги…боклуци такива .жалки сте.комплеккари.устата ви мирише на свиня и сланина

  12. Байчо

    Иска ви да сте богати като него…ейййй боклуци сте.Само знаете да пиете и да серете

  13. Добрин

    Пичове,дето плюете Мъск- много сте умни.Няма едно кирливо копеле да се ебава с цял свят.Лично аз бих наредил да бъде разстрелян,електрошокиран или да бъде намазан с мед и оставен върху гнездо на термити.Може и да се наслади бамбук и да се върже седнал под него.Последно-капкомер,който пуска по капка на тиквата му през няколко секунди.

  14. Баджаковски

    Пешо, Мъск не ти е виновен, че си един неудачник.

  15. Anonymous

    Много си зле.Тоя ли ти даде твоето ДНК?Може да замени твоя живот ,защото си продажна марионетка ,но не слагай всички под общ знаменател.И неговия край ще дойде,както е дошъл на много преди него.

  16. к

    не бе такива цървули като теб управляват земята

  17. FxBB

    Тоя “боклук”,както го нарече ще ти замени биологичната форма на живот с технологична и хора като него са ключов фактор за еволюцията на света.Като е боклук,защо не опиташ да го изхвърлиш?

  18. Рангелов

    Пичове, така или иначе светът ще се промени рано или късно. Дали ще е Мъск или някой друг, просто е неизбежно и въпрос на време.. просто няма да го доживееме това време

  19. БПФ

    И защо точно Доге при наличието на толкова много криптовалути при това с много по-съвършена функционалност? Защо милиони хора се връзват на тоя наркоман?

  20. Петър Лазаров

    Тоя боклук ли управлява земята че да казва…..

Коментар