Progress назначи главен технологичен директор

Progress привлече опитен предприемач и мениджър на позицията главен технологичен директор

Софтуерната компания Progress, която оперира с офис у нас, назначи Дмитри Черевик за главен технологичен директор. На тази позиция той ще ръководи технологичната визия, стратегията и еволюцията на компанията и имплементирането им в портфолиото й от продукти.

„Светът върви към приложения, включващи на първо място когнитивни възможности. Имаме нужда от главен технологичен директор, който да ръководи стратегията ни и да работи по платформата, която ще помогне на клиентите ни да създадат и пуснат приложенията си,“ коментира назначението Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress.

„Когнитивните приложения са следващото ниво в постигането на конкурентно предимство“, казва Дмитри Черевик

В отговорностите на Черевик влизат иновативните вътрешни проекти, продуктовото планиране, технологичните сливания и придобивания, както и възможностите за партньорство.

Дмитри е сериен предприемач и основател на две успешни технологични стартиращи компании – MightyMeeting, базирана в „облака“ мобилна платформа за съвместна работа, и Infostoria, платформа за съвместна работа и интеграция на съдържание, придобита от FatWire през 2007 г.

Той е главен технологичен директор на FatWire до придобиването й от Oracle през 2011 г., а в продължение на почти 10 години работи в софтуерната компания CA, където като вицепрезидент ръководи разработката на нови технологии.

„Когнитивните приложения са следващото ниво в постигането на конкурентно предимство и само компаниите, които го достигнат, ще бъдат успешни“, заяви Дмитри Черевик. По неговите думи, Progress може да демократизира машинното обучение, давайки на всяка организация инструментите, от които се нуждае, за да създаде и пусне когнитивни приложения.

Коментар