Debian спира публичните FTP сървъри

Екипът на Debian Project – група разработчици, които развиват една от най-популярните операционни системи с отворен код – Debian GNU/Linux, обяви, че ще изключи публичните FTP сървъри за потребители на платформата.

Решението е продиктувано от това, че в сегашното си състояние FTP сървърите не поддържат ускоряване или кеширане. Освен това сървърите не са много използвани напоследък, тъй като от 10 години насам Debian Installer не предлага FTP опция за достъп до огледала на системата.

Изключването на публичните FTP услуги на Debian е мотивирано и от факта, че много FTP клиенти са в стагнация и предлагат тромави конфигурации на потребителите. Според специалистите, FTP протоколът вече не е ефективен и изисква добавяне на странни решения за защитните стени и балансиране на натоварването.

Всички публични debian.org FTP услуги ще преустановят работа на 1 ноември 2017 г., съобщава официално сайтът на проекта Debian.org. Но FTP услугите за разработчици няма да бъдат засегнати по никакъв начин от изключването на публичните сървъри.

Коментари по темата: „Debian спира публичните FTP сървъри”

добавете коментар...

  1. Saevar

    Ванката Петров.. ти замервал ли си си IQ-то? май морските храни с омегите са ти убягвали като си бил малък… че и сега като гледам…

  2. Anonymous

    🙂 Дори не знаеш​ какво е Debian, обаче държиш да ни занимаваш с глупостите си…

  3. Дебиан

    Такива като теб от 25 години го чакат този край, но Дебиан си е тук.

  4. Иван Петров

    началото на края.

Коментар