Apple патентова безжично зареждане през Wi-Fi

Поредна патентна заявка на Apple описва технология за безжично зареждане на батериите на мобилни устройства през Wi-Fi и клетъчни мрежи, става ясно от публикация на сайта на Патентното бюро на САЩ.

Документът се нарича „Система за безжично зареждане и връзки с използване на двубандови антени”. Предполага се, че технологията ще намери приложение не само в смартфони и таблети, но и в компютри, носими устройства и слушалки.

Идеята на Apple предвижда зареждане на устройствата както през клетъчни мрежи (от 700MHz до 2700MHz), така и през Wi-Fi (2,4-5GHz). Но в патентната заявка е публикувана само обща информация, без подробности за технологията.

За да работи, технологията изисква промени в конструкцията на устройствата, които да обезпечат постъпването на сигнала, подлежащ на преобразуване в електрическа енергия.

Трудно е да се прецени ефективността на технологията, тъй като в момента не са достъпни подробности за разработката. Ако все пак Apple я реализира, електронните устройства ще станат по-независими от захранването, предвид масовата достъпност на Wi-Fi.

Коментари по темата: „Apple патентова безжично зареждане през Wi-Fi”

добавете коментар...

  1. :о)

    имам чуството че патентното бюро е най големия разгласител на тайни…

  2. иван георгиев

    Докато не ни изпържат мозъците, няма да се спрат.

  3. ха

    Жоро ти да не си професионален ПР на Apple? Щото по изказа ти точно на такъв мязаш ;).

  4. Жоро

    ee там всичко е ивулюция бе пеше… недей така:)
    аз щот сам ватришен чуек имам информаця за айфон 9 и интереснуто там е, чи ш са зарежда познай от ко… гравитацяита! аа туй ощи обаче виси им патентното прави с нютюн имат малко проблеми, ама май добра сума са му предложили да са откажи от неговити права!

  5. Пешо

    През WiFi точно в тоя му вид в момента ще зареди телефона, ама някой друг път.

Коментар